LAJSTROM

STÍLUS: Malátasör

KERET: 0,33 l

HATÁS: 0,0% alc.

Eredeti szárazanyag tartalom (Balling fok): 13,8 B°

Keserű érték: 100 IBU

KOMLÓ: Hallertau Mittelfrüh

ÁRPA: Pilseni, karamell és müncheni maláta

ÉRZÉS: Enyhén édes-karamellás íz minimális komlókeserű utóízzel

KÜLCSIN: Lágy borostyán

MŰELEMZÉS

MŰELEMZÉSÚjraalkottuk a Nektár sört, melyet anyáink talán, de nagyanyáink és dédanyáink egészen biztosan ismertek. Az 1920-as évektől főzött, úgynevezett malátasör a tejserkentő hatása (és ellenállhatatlan íze) miatt a kismamák kedvence lett.A „gyógytápsör”, ahogy anno hívták, természetes módon, hagyományos módszerekkel készített csodafrissítő volt, mely„üdít, életkedvet, kedélyt és derűt ad. Táplál, mert van benne fehérje, élesztő, maláta és nagy kalóriaérték. Orvosol! csontképző, tejképző, altató, szíverősítő, étvágygerjesztőanyagokat és B-vitaminokat tartalmaz.A legbővebb táplálkozás mellett is hiányt szenvedhetünk, ha ennivalónkból hiányoznak a vitaminok, melyek az életműködés irányítói! Szüksége van rá a szoptatós anyának, a sportoló fiatalnak, a testi és szellemi munkának, de az egészséges emberen kívül a lábadozó és beteg embernek is!Jó a vérszegénység, a hiányos tápláltság, a lázas állapotok, az ideges zavarok esetében. A bőrkiütések (Furunculus, Carbunculus) és a Skorbut legfőbb ellenszere.

A NEKTÁR SÖR ÉLET ÉS ÉLTET!” A korabeli ajánlást olvasva talán senki nem lepődik meg, hogy elhatároztuk: lefőzzük a XXI. századi alkoholmentes malátasört.A Szent István Egyetemmel együttműködve, a Nektár összetevőit és főzési folyamatait szem előtt tartva, de a legújabb serfőzési trendek mentén a kiskunsági Nemzeti Parkban található főzőházunkban életre keltettük a 100 éves legendát.Nem titok, hogy több, mint fél évnyi alázatos - és olykor verejtékes - munka áll mögötte, de a végeredmény minden várakozásunkat felülmúlta. Íze, színe, selymessége és vitális hatása magáért beszél.Váljék egészségedre!