LAJSTROM
STÍLUS: Félbarna láger
KERET: 0,33 l
HATÁS: 4,5% V/V
Eredeti szárazanyag tartalom (Balling fok): 12,6 B°
Keserű érték: 10 IBU
KOMLÓ: Hallertau Mittelfrüh
ÁRPA: Pilseni, karamell, müncheni maláta
ÉRZÉS: Karamellás ízjegyek, kevésbé keserű
KÜLCSIN: Borostyán
MŰELEMZÉS
Ez a sör nem csak félig barna; ez egy igazi félbarna. Közepes alkoholtartalmával, arányaiban komolyabb testességével, harmonikus karamelles maláta édességével és enyhe komlós keserűségével erősíti bennünk az elterjedt mondást: egy sör nem sör. Nehéz nem inni még egyet.Sörünk színét adó magvakat nagyon szeretjük szaglászni főzéskor. 200-220 °C-on pörkölik őket a malátagyárban, és ettől olyan illata lesz a szemeknek, mint a kávénak, mivel hasonló pörzsanyagok képződnek benne. A karamellmaláta a benne levő cukrok karamellizálódása miatt lesz sötétebb színű. Nemcsak színt, hanem egy kis testességet is ad a félbarna sörnek.Mi az eredmény? Egy gyöngyöző, borostyán színű sör, igazi műremek, melyet legjobb 5-10°C fokon fogyasztani. Nem nagy kunszt, gondolnánk, hiszen biztosan mindnyájan ittunk már ilyen vagy olyan félbarnát. Nos, a műértők bizonyosságával állíthatjuk: ez mégolyanabb! Egészségedre!