LAJSTROM

STÍLUS: Bajor Búza

KERET: 0,33 l

HATÁS: 5% V/V

Eredeti szárazanyag tartalom (Balling fok): 13,1 B°

Keserű érték: 15 IBU

KOMLÓ: Hallertau Mittelfrüh

ÁRPA: Búza, pilseni, müncheni maláta

ÉRZÉS: Virágos, banán illat, kellemesen édeskés, citrusos íz

KÜLCSIN: Világos borostyán

MŰELEMZÉS

Téma: művészet. Kérdés: magyar származású, de Bajorországban látta meg a napvilágot. Szabad a gazda? Ő Albrecht ’Ajtósi’ Dürer. Még mindig kunst a téma: bajor származású, de Magyarországon született? Ez bizony főzőházunk búzasöre, egy frissítő, erősen szénsavas, jellegzetesen dús habkoronájú főzet banános és szegfűszeges aromákkal. Mint minden búzasört, ezt is rettentő nehéz és hosszadalmas szűrni, emiatt az első főzés emlékezetes is maradt: csak a szűrés hat órát vett igénybe. Az eredmény viszont minden percért kárpótolt.Mint tudjuk, kétféle ember él a Földön: az egyik citrommal issza a búzasört, a másik erről hallani sem akar. A belga főzdék például hozzáadott citrusokkal játszanak rá a típus kellemes fanyarságára. Tény, hogy jól áll a búzasörnek ez az aroma. Megosztó kérdés, hogy elég-e, ami bele van komponálva, és épp a búzasör elegáns, természetes citrusosságát írja fölül a citromkarika, vagy érdemes fokozni az ízt? Kóstoljátok meg a mi alkotásunkat, és döntslétek el, citrommal innátok, vagy anélkül!